6 съвета за самостоятелно почистване на петна от килима

Представяме Ви 6 съвета за самостоятелно почистване на петна от килима

  • Бързи реакции

Знаете ли, че е по-лесно да се справите с петна, които по-природа са много по-упорити, но сте се заели да ги отстраните незабавно, отколкото с петна, които като цяло се почистват лесно, но вие просто така и не сте се захванали да ги изчистите на момента?
Един от най-типичните примери са петната от кръв, които могат да бъдат почистени ако незабавно поставите петното под студена течаща вода. Това обаче трябва да стене незабавно, преди кръвта да е започнала да се съсирва.

  • Използване на подходящи, безвредни и надеждни почистващи препарати

За да почистите килима добре от петна изобщо не е задължително да използвате скъпи и луксозни перилни препарати и детергенти от търговската верига. Те действат, но винаги има и други идеи, които могат да ви излязат доста по-евтино и в същото време да свършат същата работа.
Сред топ продуктите, които човек би имал полза да държи под ръка са оцет и сода за печене. Те имат изключителни почистващи свойства. Към тях можем да добавим и други продукти, като например лимоните, чиито прясно изцеден сок върши истински чудеса.

  • Използване на чисти и бели попивателни средства (кърпи, домакинска хартия и т.н.)
    • Използване на чисти и бели попивателни средства (кърпи, домакинска хартия и т.н.)
      • Третиране на петното отвън-навътре

Много важен и деликатен момент в почистването на петната е технологията, с която се опитвате да ги отстраните. Не трябва да търкате петната, защото това може да доведе до тяхното разнасяне по килима, а в последствие и да доведе до невъзможност да се почисти той.
Вместо това, предпочитайте да ги почиствате с хартия, която попива много добре. Като се стремете движението са бъде от периферията към центъра на петното. Това ще ограничи площта, върху която има зацапване и ще локализира петното на малка площ.

  • Ниска влажност
  • Правилен начин на сушене